Het Eco-Runner Team Delft is een studententeam dat ieder jaar een zo zuinig mogelijke auto bouwt die aangedreven wordt door waterstof. Aan het eind van elk jaar collegejaar neemt het deel aan de Shell Eco- marathon, een wedstrijd waarin voertuig efficiëntie de bepalende factor is.

Elk jaar zijn er rond de 25 studenten onderdeel van het team. In een jaar bouwt het hele team mee aan een auto die zo zuinig mogelijk rijdt, en aangedreven wordt door waterstof. Onze visie is dan ook:

‘Pushing boundaries of vehicle efficiency by building the most efficient hydrogen powered vehicle in the world.’

Hierdoor hopen wij in onze studententijd bij te kunnen dragen aan het promoten van een duurzamere toekomst.

Elk jaar neemt het team deel aan de Shell-Eco marathon (SEM), waarbij de grenzen van vehicle efficiency worden opgezocht in verschillende klasses. Het Eco-Runner Team Delft neemt deel aan de prototype klasse, waardoor onze auto een erg futuristische vorm heeft. Tijdens de SEM wordt het verbruik van de auto gemeten. De Eco-Runner 8 behaalde vorig jaar een verbuik van 680 km / m­­3 waterstof. Dit is equivalent aan 2100 km per liter benzine. Met dit verbruik werd de Eco-Runner 8 derde tijdens de SEM 2018. Daarnaast heeft de Eco-Runner 8 de Vehicle Design Award Prototype mogen ontvangen. Dit was een fijne bevestiging voor een jaar hard werken.

Dit jaar zijn we met een nieuw team van start gegaan om de Eco-Runner 9 te bouwen. Het doel is om de titel van de SEM 2019 waterstof prototype klasse mee te nemen naar Delft. We nemen de kennis van afgelopen jaar mee om dit jaar een nog betere auto neer te zetten. Daarnaast is het team hard bezig om haar netwerk te vergroten door onze visie over duurzaamheid en waterstof naar een zo breed publiek uit te dragen.

Inzet demovoertuig

Wilt u iets bijzonders op uw evenement? Vraag ons dan om met de Eco-Runner 8 op uw evenement te staan!

Meer weten?

Neem contact op met Arjan de Putter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 - 41 28 90 84) of Jan Rooderkerk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 - 53 25 49 64)