Over de EV Coöperatie

Wij zijn ECHT ánders

Wij zijn als EV Coöperatie anders dan anderen die op het gebied van duurzame mobiliteit actief zijn.

Wij willen zo snel mogelijk de vervuiling door het verkeer sterk verminderen. Rijd een stukje achter een diesel, ruik wat er bij het tanken vrijkomt, zie de rookpluimen van schepen en vliegtuigen en elk weldenkend mens snapt dat dit niet goed kan zijn. Zo geven we onze kinderen en hun kinderen geen behoorlijke toekomst. We pamperen ze en we vergiftigen ze tegelijk.

Dat veranderen lukt uiteraard niet ineens. Niet met alleen maar rigide regels. Niet met stimuleringsmaatregelen die slechts voor een kleine groep mensen aantrekkelijk zijn. Niet met gele hesjes. Niet in je eentje.

Daarom hebben wij een coöperatie opgericht, met bevlogen leden die vakmensen zijn op allerlei gebieden. Door hun kennis en inzet te bundelen, ontstond een slim en ervaren team dat wij gestaag groter maken. Ieder op zich kan veel, samen kunnen wij heel veel.

Wij krijgen voor lage kosten veel voor elkaar. Wij zijn ervaren en enthousiast. Wij doen dit niet omdat het zo lucratief is. Wij zijn niet bedreigend, wij zijn geen concurrenten. Wij zijn de EV Coöperatie.

Alles helpt

Ook een belangrijk verschil: wij staan open voor álle oplossingen. Want natuurlijk wordt de lucht schoner als wij allemaal elektrisch gaan rijden. Maar is dat haalbaar en betaalbaar? Dus sluiten wij niets uit en zeggen we: alle beetjes, alle mogelijkheden helpen.

Elektrisch rijden is ECHT leuk!

Ook al ben je een echte autogek (zoals wij dat zijn), als je een paar keer elektrisch hebt gereden ben je helemaal verkocht. Wij proefden ervan in een plug-in Fisker Karma en we reden daarna dagelijks een Fiat 500 E en een Renault Zoe. Bescheiden auto’s maar echt leuk om mee onderweg te zijn.

Natuurlijk dromen wij ook wel van bijvoorbeeld een Jaguar i-Pace of een Porsche Taycan. Maar echt nodig is dat niet, zo weten wij nu.

Dat horen wij ook op de proefrijdagen die wij organiseren. In welke elektrische auto mensen ook instappen, ze komen er altijd met een ‘wauw’ weer uit. Menigeen is daarna voorgoed fan. Het is namelijk écht een fijn idee om in de stad of in de natuur zonder uitlaatgassen te rijden en om zo al een bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Zeker als je er welbeschouwd niets voor hoeft in te leveren.

 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hier je gegevens achter!