Eén van ’s werelds zuinigste, meest geavanceerde voertuigen van nabij zien? Dat kan. Het Eco-Runner Team Delft, bouwer van de prijswinnende Eco-Runner waterstofbolide werd lid van de EV Coöperatie en is bereid evenementen met hun unieke voertuig op te luisteren.

Dit studententeam bouwt ieder jaar een zo zuinig mogelijke auto die aangedreven wordt door waterstof. Aan het eind van elk jaar collegejaar neemt het team deel aan de Shell Eco-marathon, een wedstrijd waarin voertuigefficiëntie de bepalende factor is. Het team telt rond de 25 studenten die allemaal meebouwen aan de ultrazuinige auto. Het motto daarbij: ‘Promoting a sustainable future by building the most efficient hydrogen powered vehicle in the world.’ Zo hopen de teamleden in hun studententijd bij te dragen aan het realiseren van een duurzamere toekomst.

In de Shell-Eco marathon (SEM) worden in verschillende klassen de grenzen van vehicle efficiency opgezocht. ‘Delft’ komt uit in de prototypeklasse, waardoor hun auto een erg futuristische vorm heeft.

Dit jaar is een nieuw team gestart met de bouw van Eco-Runner 10. Daarnaast werkt het er hard aan om haar visie op duurzaamheid en waterstof zo breed mogelijk uit te dragen. Wij helpen elkaar vooruit en op evenementen kan nu dus de unieke Eco-Runner  worden getoond en gedemonstreerd. De toekomst is dichterbij dan je denkt! Op deze vernieuwde website kun  je het team volgen: https://www.ecorunner.nl/

 

nl_NLNederlands
nl_NLNederlands